www.ezeltripje.nl

De eerste kennismaking

Voor alles is een eerste keer! 
Het leven van een boerinnetje in het klein, met 3 ezels, kater Kalle, onze Dalmatische hond, 4 kippen en een haan. Naast een gezin met 3 puberende kinderen een echte baan.

Hoe het begon

Eenmaal verhuisd naar Markelo bleek onze jongste dochter een ernstige vorm van epilepsie te hebben en om haar de goede zorg te bieden die je je kind kan bieden ben ik gestopt met werken. Onze boerderij nog in een verregaande afbraak en opbouwfase kon ook wel wat intensievere begeleiding gebruiken. Maar naar mate het eindstadium van dit project ten einde was begon het contact met de buitenwereld weer te kriebelen en ging ik op zoek naar mogelijkheden die ons huis en de omgeving mij kon bieden.

Dat werden de ezels! Maar voor het leuke werk begon van een website maken en het op de markt brengen van ezeltripjes moest er veel geoefend worden met onze ezels Elsa en Nina. Gelukkig vond Rosalie dit ook leuk want zij ging vaak mee en mocht op de rug van de ezel lekker het bos in. Ze vond het zo heerlijk dat ze zelfs met haar ogen dicht op de ezel zat.

In de tussentijd was ons gezin ook aangevuld met een Dalmatiër. Zorgvuldig zijn we op zoek gegaan. De keus van een Dalmatiër kwam dan ook niet zomaar. Onze hond moest slim zijn, waakzaam en een echte gezinshond. We wilden haar trainen voor onze dochter. We hoopten dat ze haar epilepsie zou herkennen en dat ze bij een aanval bij haar zou blijven en ons zou gaan waarschuwen door te gaan blaffen. Dit laatste is ons zeker gelukt, maar het is een hele klus om je hond zo te trainen dat ze dit kan. Tijdens een epileptische aanval ben je eerst bezig de hond te trainen en daarna kan je je pas echt op je kind richten.
Helaas overleed onze eerste Dalmaat onverwachts op 7 jarige leeftijd.
Maar onze liefde voor dit ras heeft wel zijn grondvesten gelegd.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *